Is uw organisatie actief binnen de maakindustrie en is uw project (technisch) innovatief?

Is uw organisatie of project actief en (technisch) innovatief binnen de maakindustrie?

Als uw project betrokken is bij het omzetten van materialen naar producten, bijvoorbeeld in elektronica, machinebouw, kunststofverwerking en metaalproductie, dan is de kans groot dat u in aanmerking komt voor WBSO-subsidie.

Ontdek nu snel en gemakkelijk de mogelijkheden voor een financiële ondersteuning voor uw bedrijf.

Wat houdt de WBSO-regeling exact in?

De WBSO, oftewel de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk, biedt financiële voordelen aan bedrijven die voorop lopen in technologische vernieuwing. Deze regeling levert een korting op de loonbelasting op voor ondernemingen die zich hiermee bezighouden.

U komt in aanmerking voor de WBSO-regeling wanneer:

  • U betrokken bent bij projecten waarbij nieuwe technologieën worden toegepast en innovatieve ideeën worden ontwikkeld;
  • Uw productontwikkeling technisch nieuw is voor uw bedrijf;
  • Er technische knelpunten aanwezig zijn en er speurwerk moet worden verricht naar beschikbare oplossingen;
  • De ontwikkelingen van uw project nog niet zijn afgerond

Benieuwd naar de mogelijkheden van de WBSO-regeling voor uw project? Kom in contact voor een vrijblijvend adviesgesprek.

WBSO aanvragen: hoe werkt het?

Ontdek hoe wij het volledige traject van WBSO-subsidieaanvraag, van indiening tot afronding, uit handen kunnen nemen. Dit is hoe wij u kunnen ondersteunen bij het verkrijgen van de WBSO-subsidie:

Kennismaken

We voeren een grondige introductie uit om uw specifieke behoeften te begrijpen (geheel vrijblijvend).

Subsidiescan

We analyseren uw project om de subsidiekansen te beoordelen. De actuele subsidiekansen van uw projectidee worden in een handig overzicht gezet; de subsidiescan.

Subsidieaanvraag

We stellen uw WBSO-subsidieaanvraag samen en dienen deze in. Door middel van interviews met sleutelpersonen binnen uw organisatie kunnen wij de aanvraag op de juiste manier verwoorden en doeltreffend uitschrijven.

Verantwoording

We begeleiden u bij de verantwoording van de subsidie na afronding. Na goedkeuring van de subsidieaanvraag ondersteunen wij uw organisatie bij de administratieve verantwoording van de subsidieaanvraag.

Bij het Subsidie Advies Bureau nemen wij de zorgen over het aanvraagproces uit handen, zodat u zich volledig kunt richten op wat u het liefste doet: ondernemen. Benieuwd of uw project in aanmerking komt voor subsidie?

Beoordeeld met een 9.5

Lees de meest recente beoordelingen van onze klanten:

“We delen graag onze positieve ervaring die we hebben met het Subsidie Advies Bureau (SAB) voor onze WBSO aanvraag. In eerste instantie hebben we zelf de WBSO aangevraagd voor onze innovatieve softwareontwikkelingsprojecten. Al snel beseften we echter dat het vertalen van deze complexe werkzaamheden naar een succesvolle WBSO aanvraag een vak apart is, waarbij de juiste expertise van cruciaal belang is. Die expertise hebben we gevonden bij SAB. Ze hebben bewezen als geen ander de complexiteit en uitdagingen van innovatieve softwareontwikkeling te begrijpen en dit te vertalen naar de benodigde input voor een succesvolle WBSO aanvraag. Dit heeft ons aanzienlijk veel tijd bespaard en ervoor gezorgd dat onze aanvraag veel doelgerichter en effectiever was."
Jasper Pauwelussen
CTO - Nextdriver

Doe de subsidiecheck

FAQ

Veelgestelde vragen (FAQ) over WBSO-aanvragen

De WBSO is bestemd voor alle Nederlandse ondernemingen die afdrachtsplichtig zijn voor de loonbelasting/inkomstenbelasting en zich bezighouden met de ontwikkeling van iets technisch nieuws.

Het aanvraagproces duurt doorgaans 2 tot 3 maanden, van indiening tot beoordeling. Uw tijdsinvestering is beperkt tot slechts enkele uren met onze begeleiding.

Het voordeel bedraagt doorgaans ongeveer 14 euro per uur besteed aan uw R&D-project (speur- en ontwikkelingswerk). Dit bedrag kan op termijn toenemen, vooral in combinatie met andere regelingen.

Er wordt zeer specifieke informatie gevraagd, waarvoor ervaring nodig is. Een specialist kan helpen bij het vereiste omdenken in het aanvraagproces.

SAB is een familiebedrijf dat sinds 1990 actief is, en we streven naar langdurige samenwerkingsverbanden. Onze betrouwbaarheid wordt weerspiegeld in positieve recensies, met een waardering van 9.5 over de afgelopen 12 maanden.

Logo SAB

Ontdek hoe wij sinds 1990 ondernemers helpen met het vereenvoudigen van subsidieregelingen. Als experts in ons vakgebied zorgen wij ervoor dat ondernemers zich kunnen richten op wat ze het beste doen: ondernemen, terwijl wij ons inzetten om de beste subsidieoplossingen te vinden, ongeacht de omvang van de aanvraag.

Meer weten? Bezoek onze Over ons-pagina.