Horizon 2020 & Horizon Europe 2021-2027

Alles over de subsidieregeling Horizon 2020

Heeft u recht op de subsidieregeling Horizon 2020? Subsidie Advies Bureau B.V. onderzoekt dit graag voor u en helpt u tevens met het succesvol aanvragen van de regeling. Maar wat houdt de subsidieregeling Horizon 2020 eigenlijk precies in? Wij vertellen er graag meer over.

Wat is Horizon 2020?

Horizon 2020 is het grootste programma voor onderzoek en innovatie ooit in de EU. Het begon in 2014, en kreeg over zeven jaar een financieringsbudget van bijna 80 miljard euro. Het is bedoeld voor bedrijven en kennisinstellingen die in internationaal verband bezig zijn met onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid gebruiken de subsidieregeling om de wetenschap en innovatie te stimuleren, zowel in het bedrijfsleven als de academische wereld. Op die manier willen ze het concurrentievermogen in Europa vergroten. Als bedrijf kunt u beroep doen op de regeling voor:

  • Het financieren van een innovatief project
  • Onderzoekers aantrekken of behouden
  • Het internationale netwerk versterken
  • Opdoen van nieuwe kennis en expertise

Heeft u recht op de subsidie?

Het is voor iedereen mogelijk om mee te doen met Horizon 2020. Er wordt subsidie uitgekeerd aan organisaties die actief zijn op het gebied van onderzoek, technologische ontwikkelingen en innovatie in internationaal verband. Ook individuele onderzoekers die op dit gebied onderzoek doen hebben recht op de subsidie. Of u in aanmerking komt, hangt af van een aantal voorwaarden. Een van deze voorwaarden is dat het onderzoek moet passen binnen een van de pijlers, of horizontale acties waaruit Horizon 2020 bestaat. De drie pijlers zijn ‘excellente kennisbasis’ (dit is niet gericht op specifieke wetenschappen of technologieën), ‘industrieel leiderschap’ en ‘maatschappelijke uitdagingen’. De horizontale acties zijn: ‘wetenschap met en voor de samenleving en excellentie verspreiden’ (een actieve samenwerking opbouwen tussen wetenschap en samenleving) en ‘participatie stimuleren’ (het maximaliseren van de investeringen in onderzoek en innovatie).

De toekomst van Horizon 2020

De subsidieregeling Horizon 2020 loopt voor zeven jaar, van 2014 tot en met 2020. Maar hoe zit het daarna? Dan gaat Horizon Europe 2021 – 2027 in! Dit is de opvolger van het huidige programma, en heeft een nog groter budget van €97,6 miljard. Het programma wordt, net als Horizon 2020, verdeeld in drie pijlers: ‘Excellence Science’, ‘Global Challenges & European Industrial Competitiveness’ en ‘Innovative Europe’. De tweede pijler ontvangt ruim de helft van het budget. Horizon Europe 2021 – 2027 moet nog ambitieuzer worden dan Horizon 2020. Ook over Horizon Europe voorzien wij u natuurlijk graag van advies.

Neem contact op voor persoonlijke informatie

Wilt u de slaagkans van uw aanvraag vergroten? Dan bent u bij Subsidie Advies Bureau B.V. aan het juiste adres! U kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen, of neem direct contact op door te bellen naar 010-2427888. U kunt ook een mail sturen naar info@subsidieadvies.com. Subsidie Advies Bureau B.V. vertelt hoe Horizon 2020 relevant is voor uw bedrijf!

Doe de gratis subsidiecheck

Wat zijn uw subsidie kansen?

Vraag nu een subsidiecheck aan. Wij screenen uw project op aanknopingspunten met meer dan 1000 subsidieregelingen. Vul vrijblijvend het formulier in. Indien wij voor u goede kansen zien zullen wij contact met u opnemen.