Kom ik in aanmerking voor de innovatiebox?

De innovatiebox voor de innovatieve ondernemer

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de innovatiebox? Subsidie Advies Bureau B.V. onderzoekt dit graag voor u en helpt u tevens met het succesvol aanvragen van de regeling. Maar waar moet u precies aan voldoen om hiervoor in aanmerking te komen? Wij vertellen er graag meer over.

Laat geen kansen liggen

Als innovatieve ondernemer kunt u in aanmerking komen voor de innovatiebox. De innovatiebox is feitelijk een korting van 80% op de vennootschapsbelasting, berekend over de innovatieve activiteiten. Dit kan voor u zeer interessant zijn. Echter staat de innovatiebox regeling bekend als lastig en ontoegankelijk, waardoor veel ondernemers kansen laten liggen. Hierdoor is het inschakelen van een specialist gewenst. Door de kosten die hierbij komen kijken valt een duidelijke trend te herkennen, dat grote bedrijven aanzienlijk meer gebruik maken van de innovatiebox dan kleine bedrijven (MKB-ers).

Een korte checklist

Hieronder vindt u een korte checklist die u kunt gebruiken om te zien of het voor u zin heeft om verder in de innovatiebox regeling te duiken:

  1. U bent in het bezit van een WBSO beschikking en/of octrooi
  2. U heeft het product ontwikkeld voor eigen rekening en risico
  3. U maakt winst op deze producten
  4. De WBSO beschikking en/of octrooi zit in dezelfde BV als waar de inkoop en verkoop plaatsvinden, of de BV is onderdeel van een fiscale eenheid
  5. Bij een omzet hoger dan 50 miljoen en een winst hoger dan 7,5 miljoen euro per jaar is vanaf 2017 een octrooi vereist om in aanmerking te komen voor de innovatiebox (en niet alleen een WBSO beschikking)

Bespreek uw kansen voor de innovatiebox

Indien u wenst kan SAB Subsidie Advies Bureau uw innovatieboxtraject begeleiden. Dit kan ook als u nog geen klant bent van ons. Wij bespreken graag uw kansen voor de innovatiebox. Door onze kennis op dit vlak kan ons advies zich makkelijk terugverdienen. Voor verdere vragen of advies zijn wij bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)10 2427888 en via ons e-mail adres info@subsidieadvies.com.

Doe de gratis subsidiecheck

Wat zijn uw subsidie kansen?

Vraag nu een subsidiecheck aan. Wij screenen uw project op aanknopingspunten met meer dan 1000 subsidieregelingen. Vul vrijblijvend het formulier in. Indien wij voor u goede kansen zien zullen wij contact met u opnemen.