Nederlandse ondernemers laten innovatiebox voordeel liggen

De innovatiebox voor de innovatieve ondernemer

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de innovatiebox? Subsidie Advies Bureau B.V. onderzoekt dit graag voor u en helpt u tevens met het succesvol aanvragen van de regeling. Maar waar moet u precies aan voldoen om hiervoor in aanmerking te komen? Wij vertellen er graag meer over.

ROTTERDAM – Nederlandse ondernemers, met name in het midden-klein bedrijf, blijken niet genoeg in staat gebruik te maken van de kortingen die de innovatiebox-regeling kan opleveren. De innovatiebox, waarvoor de overheid jaarlijks ruim 600 miljoen euro reserveert, kan voor een ondernemer op jaarbasis al gauw tussen de 10.000 en 100.000 euro extra belastingkorting betekenen.

Toegang tot de innovatiebox wordt verkregen via de WBSO-regeling of een verkregen patent. In 2015 maakten maar liefst 22.980 ondernemers succesvol gebruik van de WBSO ze korting op loonbelasting. Bij dezelfde ondernemers is het onvoldoende bekend dat zij tegelijkertijd vrijwel altijd in aanmerking komen voor de innovatiebox. Naar schatting wordt een aanvraag voor de innovatiebox van deze doelgroep in de meeste gevallen gehonoreerd. Toch maken naar schatting maar ongeveer 4000 ondernemers gebruik van deze mogelijkheid.
Volgens Vincent Middelburg, adviseur bij Subsidie Advies Bureau, is dit grotendeels te wijten aan de complexiteit van de aanvraagprocedure. ‘Het is een ingewikkeld proces. Om te beginnen is het lastig om het juiste loket te vinden. Als je de weg voor de beoordelingsprocedure hebt gevonden moet je weten welke informatie je moet aanleveren. Dat is een tijdrovende en technisch complexe zaak waarvoor de meeste ondernemers vaak niet voldoende expertise in huis hebben.’
Los van de werkzaamheden rond de aanvraagprocedure is de belangrijkste reden voor de impopulariteit van de innovatiebox volgens Middelburg ‘dat ondernemers simpelweg niet op de hoogte zijn van de voordelen’. ‘Ondernemers willen gewoon ondernemen en ze willen niet stilstaan bij fiscaliteiten. Dat is zonde, want het loont vrijwel altijd de moeite. Als je als ondernemer twee dagen vrij kunt maken voor de administratie rond een aanvraag dan is dit vaak al meer dan genoeg. Het loont altijd de moeite.’

Bespreek uw kansen voor de innovatiebox

Indien u wenst kan SAB Subsidie Advies Bureau uw innovatieboxtraject begeleiden. Dit kan ook als u nog geen klant bent van ons. Wij bespreken graag uw kansen voor de innovatiebox. Door onze kennis op dit vlak kan ons advies zich makkelijk terugverdienen. Voor verdere vragen of advies zijn wij bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)10 2427888 en via ons e-mail adres info@subsidieadvies.com.

Doe de gratis subsidiecheck

Wat zijn uw subsidie kansen?

Vraag nu een subsidiecheck aan. Wij screenen uw project op aanknopingspunten met meer dan 1000 subsidieregelingen. Vul vrijblijvend het formulier in. Indien wij voor u goede kansen zien zullen wij contact met u opnemen.