Energie Investeringsaftrek (EIA): investeren in energiebesparing

De EIA is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie in hun onderneming. Door de EIA leveren dergelijke investeringen u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen bespaart u op uw energiekosten, u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

De EIA is van toepassing op investeringen in:

  1. Bedrijfsgebouwen;
  2. Processen;
  3. Transportmiddelen;
  4. Duurzame energie;
  5. Energieadvies.

De voorwaarden hiervoor zijn:

  1. Dat de melding van de investering plaatsvindt binnen 3 maanden na het aangaan van de verplichtingen.
  2. Bij een melding van een bedrijfsmiddel waarvoor een omgevingsvergunning bij duurzame energie, Wbr-vergunning of SDE-beschikking nodig is, dan moet deze bij melding ook daadwerkelijk zijn afgegeven door het bevoegde gezag.
  3. Het bedrijfsmiddel staat op de energielijst 2015. In dit geval uw investering niet staat omschreven op de energielijst, moet u kunnen aantonen dat uw investering gebruik maakt van duurzame energie of voldoende energie bespaart.

Indien u goedkeuring krijgt voor aanvraag, ontvangt u een beschikking, die zal leiden tot een voordeel van ruim 10%. Het subsidiebudget is 106 miljoen euro in 2015.

Als u naast de energie investering ook investeert in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen,dan kunt u ook gebruik maken van de MIA (Milieu Investeringsaftrek) en Vamil.

Bespreek uw kansen

Indien u wenst kan SAB Subsidie Advies Bureau uw subsidietraject begeleiden. Dit kan ook als u nog geen klant bent van ons. Wij bespreken graag uw kansen met u. Door onze kennis op dit vlak kan ons advies zich makkelijk terugverdienen. Voor verdere vragen of advies zijn wij bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)10 2427888 en via ons e-mail adres info@subsidieadvies.com.

Doe nu snel de subsidiecheck