Wat zijn uw subsidie kansen?

Vraag nu een subsidiecheck aan

Wij screenen uw project op aanknopingspunten met meer dan 1000 subsidieregelingen. Vul vrijblijvend het formulier in. Indien wij voor u goede kansen zien zullen wij contact met u opnemen.


  SAB: sinds 1990 het subsidiekompas voor ondernemers

  In Nederland en Europa bestaan tal van subsidies. Overheden stimuleren ondernemerschap op vrijwel ieder gebied. Waar gewerkt wordt aan innovatie of nagedacht wordt over een betere samenleving kan vaak een beroep worden gedaan op een van de vele subsidieregelingen.

  Ondernemers weten, dankzij deze regelingen, soms wel 60% van hun kosten te verlagen. Toch blijkt dat maar een vijfde van alle ondernemingen in ons land de tijd en de moeite neemt zich te verdiepen in de regelgeving en aanvraagprocedures.

  Dat is zonde, maar niet eens vreemd. Bureaucratische regeldrift vanuit Den Haag en Brussel zorgt voor een ondoordringbaar woud van woekerende procedures en voorwaarden. Het ambtelijke apparaat frustreert en een ondernemer heeft vrijwel nooit de kennis in huis om zich een weg in dit oerwoud van regels te vinden. En waarom zou hij? Een ondernemer wil ondernemen en weet wel beter dan zijn tijd te verspillen.

  Kennis en expertise

  Subsidie Advies Bureau (SAB) uit Rotterdam begrijpt deze ondernemers. We begonnen in 1990 in Zuid-Holland als pionier in dit veld en inmiddels hebben wij onze kennis en expertise geperfectioneerd. Wij trekken zij aan zij op met ondernemers uit elke branche en wijzen ze de weg. Dat doen we voor groot en klein, van multinationals tot MKB’ers.

  Wij zijn bekend met alle nationale en internationale subsidieregelingen. Dat zijn er zoveel dat het te ver gaat ze hier allemaal op te sommen. Of het nu gaat om Horizon 2020, het Europees Sociaal Fonds (ESF), de Energie Investerings Aftrek (EIA), de Wet Bevordering Speur en Ontwikkelingswerk (WBSO/RDA) en Innovatiebox of andere regelingen, wij onderzoeken alle mogelijkheden en vinden de beste oplossing voor uw situatie.

  Met onze professionele aanpak hebben we de afgelopen decennia al duizenden succesvolle subsidieaanvragen verzorgt en helpen we ondernemers bij wat zij het beste kunnen: ondernemen.

  ‘No cure, no pay’ uw succes bepaalt ons tarief

  Een subsidieaanvraag is geen product, het is een proces. Een complex traject met administratieve, juridische en fiscale componenten. Om die reden werken wij, met vrijwel al onze klanten op basis van een no cure, no pay afspraak. Natuurlijk kunnen wij ons werkproces zo inzichtelijk mogelijk maken, maar het is vooral onze pro-actieve en creatieve aanpak die zo dikwijls succesvol is gebleken bij (WBSO) subsidie aanvragen.

  Die aanpak vereist maximale betrokkenheid en wij trekken dan ook samen met u op in dit traject. Dat doen we op de Rotterdamse manier die bij ons kantoor in de genen zit: hand in hand en met een onverwoestbare werkethos.

  No cure, no pay betekent dat we een percentage afspreken van het toegekende subsidiebedrag. Als het voor u of uw bedrijfsvoering beter past om op uurtarief of tegen een vast bedrag samen te werken dan kunnen we hier uiteraard ook afspraken over maken. Wij stemmen onze dienstverlening altijd optimaal af op uw wensen.

  ONS TEAM

  C.W. Middelburg

  Dhr. C.W. Middelburg (Cees)

  Cees studeerde Bestuurskunde aan de Hoge School Rotterdam. Na ervaring op te hebben opgedaan bij een accountskantoor, is Cees in 1990 zijn eigen bureau gestart: Subsidie Advies Bureau B.V. (SAB).

  Hij heeft veel ervaring met subsidie-werving, exportplannen, haalbaarheidstudies, ondernemingsplannen en het coördineren van (europese) subsidietrajecten voor grotere organisaties.

  V.P.A. Middelburg

  Drs. V.P.A. Middelburg (Vincent)

  Vincent studeerde Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na werkervaring op te hebben gedaan bij financiële instellingen besloot hij zich aan te sluiten bij SAB. Inmiddels is hij sinds 2012 werkzaam bij SAB en mede-eigenaar.

  Vincent heeft ervaring met complexe en uiteenlopende subsidietrajecten waarmee hij is gespecialiseerd in de innovatiebox en WBSO/RDA. Vincent richt zich op subsidieverwerving, projectmanagement en consortiumbouw voor MKB en internationale ondernemingen.

  Mevr. C.M. Groothuizen (Carla)

  Mevr. C.M. Groothuizen (Carla)

  Carla studeerde Bedrijfskunde MER aan de Avans Hogeschool Den Bosch. Na werkervaring te hebben opgedaan in de chemische industrie werkt zij sinds kort bij SAB. Carla houdt zich bezig met subsidietrajecten in de hoek van innovatie en verduurzaming zoals Horizon 2020, Eurostars en SDE++.

  L.P.A. van Rooij

  Ir. L.P.A. van Rooij (Leon)

  Leon heeft Lucht- en Ruimtevaarttechniek gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en heeft na zijn studie onderzoeks- en ontwikkelingswerk gedaan bij vliegtuigbouwer Fokker. Na diverse werkervaringen op administratief gebied is hij sinds 2018 als medewerker werkzaam bij SAB.

  Leon is van jongs af aan geïnteresseerd geweest in de wereld van softwareontwikkeling. Met zijn software kennis en ervaring op technisch gebied houdt hij zich bezig met WBSO en WBSO ICT aanvragen.