Wat zijn uw subsidie kansen?

Vraag nu een subsidiecheck aan

Wij screenen uw project op aanknopingspunten met meer dan 1000 subsidieregelingen. Vul vrijblijvend het formulier in. Indien wij voor u goede kansen zien zullen wij contact met u opnemen.


  Subsidie voor bedrijven in Amsterdam

  De WBSO regeling is een innovatie subsidie voor bedrijven, bedoeld om innovatieve werkzaamheden van bedrijven in Nederland te stimuleren. Heeft u een bedrijf in Amsterdam, en wilt u de WBSO subsidie aanvragen? Subsidie Advies Bureau B.V. helpt door de succeskans van de WBSO aanvraag te verhogen. Wilt u weten of u überhaupt in aanmerking komt voor deze of een andere innovatie subsidie? Laat dan door ons een subsidiescan uitvoeren voor uw bedrijf in Amsterdam.

  Wat is de WBSO regeling?

  WBSO is de afkorting van Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Voor innovatieve bedrijven in Nederland is dit de belangrijkste fiscale stimuleringsregeling, en tevens een van de meest toegankelijke subsidies. Als u een innovatieve ondernemer in Amsterdam bent, dan komt u al vrijwel zeker in aanmerking voor de WBSO regeling. Door middel van de WBSO kunnen bedrijven de kosten van hun R&D projecten verlagen. De regering wil speur- en ontwikkelingswerk (Research & Development) met behulp van de WBSO regeling stimuleren. Hiervoor hebben ze een jaarlijks totaal budget van meer dan een miljard euro vrijgemaakt.

  De WBSO subsidie kunt u aanvragen voor productontwikkeling, ontwikkeling van fysieke productieprocessen, programmatuurontwikkeling en technisch-wetenschappelijk onderzoek. Het zorgt ervoor dat uw bedrijf in Amsterdam korting krijgt op de loonbelasting. Via WBSO krijgt u voor uw R&D activiteiten geld terug van de belastingdienst.

  WBSO Subsidie regelingen Amsterdam

  Wanneer komt u in aanmerking voor de innovatiesubsidie?

  Niet elk innovatief bedrijf komt in aanmerking voor de innovatie subsidie. De voorwaarden voor een WBSO aanvraag zijn:

  • De activiteiten waar u subsidie voor krijgt, worden uitgevoerd door uw eigen R&D-personeel.
  • De technische ontwikkelingen moeten zijn op het gebied van product, proces, programmatuur of technisch-wetenschappelijk onderzoek.
  • Het gaat om nieuwe technologische ontwikkelingen waar nog geen ‘kant-en-klare’ oplossing voor bestaat.
  • U kunt de WBSO subsidie niet aanvragen met terugwerkende kracht. U mag dus nog niet begonnen zijn met de werkzaamheden.
  • Eventuele problemen met betrekking tot de ontwikkeling worden door het bedrijf zelf opgelost.
  • Uw bedrijf betaalt winstbelasting of inkomstenbelasting.
  • Wanneer u de WBSO aanvraag als zelfstandige doet (bijvoorbeeld als zzp’er of met een eenmanszaak), besteedt u jaarlijks minimaal 500 uur aan de ontwikkeling.

  Subsidie voor energie in Amsterdam

  WBSO aanvraag afgewezen: wat nu?

  Het kan voorkomen dat u aan al deze voorwaarden voldoet, en dat uw aanvraag voor de WBSO regeling nog altijd afgewezen wordt. Wat moet u dan? Als u het niet eens bent met de afwijzing, kunt u tot 6 weken na de afwijzing nog bezwaar indienen.

  Wanneer u wilt weten of er dan wel een kans op slagen is, kunt u de hulp van Subsidie Advies Bureau inschakelen. Dan nemen we samen een kijkje naar het project, en geven we u advies over De WBSO en eventuele andere innovatie subsidies voor bedrijven in Amsterdam.

  We adviseren u ook om een subsidiescan aan te vragen. Wij kijken naar uw project, en scannen het op aanknopingspunten met meer dan 1000 subsidieregelingen, waaronder de WBSO, maar bijvoorbeeld ook Horizon Europe 2021-2027.

  Horizon Europe 2021-2027

  Horizon Europe 2021-2027 is een andere innovatie subsidie die u in Amsterdam aan kunt vragen wanneer u zich bezighoudt met innovatieve werkzaamheden. Deze subsidie voor bedrijven en particulieren is een zevenjarig programma, en is de opvolger van Horizon 2020. Het programma is verdeeld in drie pijlers genaamd ‘Excellence Science, ‘Global Challenges & European Industrial Competitiveness’ en ‘Innovative Europe’. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor Horizon Europe 2021-2027, WBSO of een andere innovatie subsidie voor bedrijven in Amsterdam? Neem contact op met Subsidie Advies Bureau voor een subsidiescan!

  Hulp met de WBSO regeling en andere subsidieaanvragen

  Het navigeren in de wereld van innovatie subsidies is zeker niet eenvoudig. Er zijn talloze subsidies beschikbaar voor bedrijven die zich bezighouden met Research en Development. Daarom laat u Subsidie Advies Bureau dus een subsidiescan uitvoeren voor uw project. Onze hulp stopt echter niet bij deze subsidiescan. Komt u bijvoorbeeld in aanmerking voor de WBSO regeling, dan helpen wij met de WBSO subsidie aanvragen.

  Wanneer u een project in Amsterdam heeft dat voor de regeling in aanmerking komt, zullen wij er alles aan doen om de slaagkans van de aanvraag te vergroten. We hebben al meer dan 25 jaar ervaring als het subsidie kompas voor ondernemers. Wij bezitten over ontzettend veel kennis over WBSO, en andere innovatieve subsidies voor bedrijven in Nederland. Neem dus zeker contact op om de mogelijkheden voor een subsidie voor uw bedrijf in Amsterdam te bespreken.

  Subsidiescan voor subsidie aanvraag Amsterdam

  Subsidiescan in Amsterdam

  Kunt u de hulp van een specialist in Amsterdam gebruiken bij een WBSO subsidie aanvragen of het uitvoeren van een subsidiescan? Of is uw WBSO aanvraag afgewezen, en wilt u weten of het zin heeft om bezwaar in te dienen? Neem dan contact op met Subsidie Advies Bureau! Stuur ons een bericht via het contactformulier hier op de site, of mail naar info@subsidieadvies.nl. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 010-2427888. Subsidie Advies Bureau B.V. gaat graag aan de slag met uw WBSO aanvraag in Amsterdam.