WBSO ICT

WBSO ICT subsidie aanvragen

Het is nog niet zo simpel om een WBSO ICT aan te vragen. Laat het Subsidie Advies Bureau (SAB) u daarom ondersteunen. Wij doen dit op een no cure, no pay basis. Blijkt u toch geen aanspraak op deze subsidie te kunnen maken? Dan bent u ons ook niets verschuldigd. Lukt het ons wél uw onderneming te spekken met een aantrekkelijke ICT subsidie? Dan begeleiden wij u hier gepast in. Wij controleren wanneer u gegevens aan moet leveren bij subsidieverstrekkers en wijzen u hier tijdig op. Wij adviseren u over administratieoverzichten, zodat u zelf ook duidelijk inzicht blijft behouden over uw financiële situatie. Lees verder wat wij voor u kunnen betekenen wat betreft de WBSO aanvraag.

Welke ICT projecten komen in aanmerking?

SAB heeft al 25 jaar ervaring in subsidieregelingen. Hoewel ICT relatief nieuw is, zijn wij uitermate goed op de hoogte van de huidige voorwaarden. U komt in aanmerking voor een WBSO als u één van de volgende plannen in de startblokken heeft staan:

  • Interne ontwikkeltrajecten
  • Nieuwe software ontwikkelen
  • Technisch wetenschappelijk onderzoek
  • Nieuwe programmatuur ontwikkelen ter integratie
  • Software- of systeemontwikkeling voor opdrachtgevers

Waarom is een WBSO ICT zo complex?

De WBSO ICT is een stuk complexer dan een standaard WBSO. Wij leggen u graag uit waardoor dit komt. Bij een standaard WBSO wordt vaak gewerkt aan een fysiek technisch product. Hier wordt onderzoek naar gedaan, het wordt ontworpen en uiteindelijk ontwikkeld. Daarbij zullen veel prototypes gecreëerd en beoordeeld worden. Zo’n proces is op die manier makkelijk te volgen. En het is financieel goed te overzien waar de subsidie voor gebruikt wordt en wat het zoal oplevert. In de ICT ligt dat anders. Dit is nog steeds een redelijk nieuwe sector. ICT betekent software. En software is niet fysiek. Het is daardoor lastig uit te drukken in materiaal- of ontwikkelingskosten. Het is zeer lastig een ICT innovatie te beoordelen. Schakel daarom SAB in. Wij weten een innovatie in een aanvraag dusdanig te beschrijven, dat de beoordelaar vaak niet anders kan dan toekennen dat een WBSO inderdaad tot grote meerwaarde zal leiden. Schakel onze specialist dus snel in.

wbso ict

Komt u in aanmerking voor WBSO ICT?

Wilt u zeker weten of u in aanmerking komt voor subsidie voor ICT? Of wenst u hulp bij het indienen van uw aanvraag? Benader dan de specialist van SAB. U kunt bellen naar telefoonnummer 010-2427888. Mailen kunt u doen naar e-mailadres info@subsidieadvies.com. Wij helpen u graag aan een WBSO ICT!